Sexting

Hoe ga je daarmee om?

Ontvang per mail onze:

Digitale brochure


Ga nu naar het online aanvraagformulier

Nieuwsbrief ontvangen

Volg wat Be Aware doet, meld je aan voor de Be Aware Nieuwsbrief.
Terug naar splashpage
U bevindt zich hier: Home > Scholen > Ouders

Ouderavond


Het is van groot belang jou, als ouder, bij de voorlichting te betrekken. Jij bent immers verantwoordelijk voor de opvoeding van jouw kind. Vaak denken ouders geen invloed meer te kunnen uitoefenen op hun kinderen, maar dat blijkt toch wél het geval te zijn. 


Be Aware betrekt ouders op verschillende manieren bij de voorlichting:

1. Ouderavond 

Tijdens een ouderavond wordt informatie verstrekt over verslaving in brede zin (Wat is het? Hoe ontstaat het? Hoe kan je het herkennen bij je kind en vooral: Hoe kan je het voorkomen?), daarbij kan gekozen worden uit verschillende thema's:

Ouderavond Social Media en Beeldverslaving, ouderavond gameverslaving, ouderavond Alcohol en Drugs, ouderavond roken.

Met stemkastjes beantwoorden ouders vragen over de eigen situatie, de antwoorden worden anoniem weergegeven in staafdiagrammen. Dit bevordert de interactie en discussie, waardoor een grote kennisoverdracht en herkenning plaats vindt. Gesprekstechnieken, do's and don'ts worden gegeven. 


2. Digitale informatie via Nieuwsbrief school

Bijna iedere school staat digitaal in contact met de ouders. Als Be Aware voorlichting komt geven op de school van je kind, worden de ouders hierover geïnformeerd en uitgenodigd op onze website. Ook kan de school, met behulp van de uitslagen van de vragen die alle leerlingen anoniem hebben beantwoord, een samenvatting geven over de status van de school.


3. Website

Via de ouders-pagina is veel nuttige informatie en tip te vinden. Verslavinggevoeligheidstests, gesprekstechnieken, algemene informatie en mogelijkheid tot het aanvragen van hulp zijn een paar onderdelen hiervan.


Kosten

Voor de ouderavond bedragen de kosten € 600,--

 

    Hoor hieronder hoe het belang van het betrekken van de ouders besproken wordt tijdens een radiointerview met staatssecretaris van Rijn van VWS en Pien Witteveen van Be Aware.