Sexting

Hoe ga je daarmee om?

Nieuwsbrief ontvangen

Volg wat Be Aware doet, meld je aan voor de Be Aware Nieuwsbrief.

Ontvang per mail onze:

Digitale brochure


Ga nu naar het online aanvraagformulier

Terug naar splashpage
U bevindt zich hier: Home > Scholen > Docenten

Leraren

Docenten zijn niet verantwoordelijk voor de opvoeding van de kinderen op hun school: dat zijn de ouders/verzorgers. De kinderen brengen wel gedurende hun schooljaren een groot deel van hun tijd door op school, in het zicht van de leraren, die daardoor een belangrijke signaalfunctie hebben.

 

Be Aware vindt het daarom belangrijk om behalve de ouders, ook de leerkrachten zo goed mogelijk te informeren over de ziekte verslaving, kennis maakt macht! Een docententraining helpt hierbij. Leerlingen komen vaak al in de eerste jaren van het voortgezet onderwijs in aanraking met middelen of het ontwikkelen van verslavend gedrag.

 

Ouders en leerkrachten zijn samen het voorbeeld waaraan kinderen zich spiegelen: voorlichting die wordt ondersteund door het thuisfront èn door school is aanzienlijk effectiever!

 

Wat is verslaving, hoe ontstaat het, wat doet het met je leven? Waarom raakt het ene kind verslaafd en het andere niet? Welke keuzes kan je maken? Be Aware komt dat uitleggen op school. Hopelijk ook bij u in de klas, tot dan: Be Aware!