Sexting

Hoe ga je daarmee om?

Nieuwsbrief ontvangen

Volg wat Be Aware doet, meld je aan voor de Be Aware Nieuwsbrief.

Ontvang per mail onze:

Digitale brochure


Ga nu naar het online aanvraagformulier

Terug naar splashpage
U bevindt zich hier: Home > Scholen

Scholen

Elke school heeft te maken met dreigende of al ontwikkelde verslavingen onder de leerlingen: onontkoombaar, 1 op de 10 mensen ontwikkelt immers een verslaving. Een deel daarvan vindt zijn oorsprong in de eerste jaren van het voortgezet onderwijs. Kinderen op deze kwetsbare leeftijd komen in een nieuwe omgeving, zijn ontvankelijk voor de vele prikkels en impulsen, willen niet onderdoen voor anderen of vinden - in deze nieuwe en 'vrije' omgeving - een uitlaatklep voor hun problemen die daarvoor al bestonden. Problemen thuis zijn vaak oorzaak voor jonge kinderen om te willen vluchten in het experimenteren met middelen zoals alcohol en drugs.

Daarnaast zijn er andere verleidingen waarmee zij in aanraking komen en die hen volledig in de greep kunnen krijgen: social media, internet, smartphones. Overdadig 'gebruik' kan tot een serieuze verslaving leiden, die uiteindelijk het leven van het kind overneemt. Eetstoornissen vormen bij steeds jongere kinderen een steeds groter probleem en moeten zo vroeg mogelijk professioneel worden aangepakt.

 

Jongeren brengen een groot deel van hun tijd door op school; tijd waarin de ouders geen zicht hebben op wat zich afspeelt. Be Aware wil graag de voorlichting op uw school verzorgen, onderdeel van de Be Aware aanpak is om de ouders daarbij te betrekken. Met de support van school en ouders is het resultaat van voorlichting aanzienlijk beter dan wanneer deze niet gesteund wordt.

 

Lees op onze website alles over onze voorlichting en over wat het onderscheidt van andere vormen van voorlichting. En ook: wat zijn de voordelen voor uw school. Voor vragen zijn wij altijd bereikbaar: mail of bel ons


Lees hier de referenties van docenten die onze voorlichting hebben bijgewoond.

Laat erkende interventies voor je werken