Sexting

Hoe ga je daarmee om?

Nieuwsbrief ontvangen

Volg wat Be Aware doet, meld je aan voor de Be Aware Nieuwsbrief.

Ontvang per mail onze:

Digitale brochure


Ga nu naar het online aanvraagformulier

Terug naar splashpage
U bevindt zich hier: Home > Over Be Aware > Vrienden van Be Aware

Vrienden van Be Aware

Tijdens of na de voorlichting komt het regelmatig voor dat jongeren een hulpvraag hebben. Onze voorlichters zijn ook gecertificeerd vertrouwenspersoon en zoeken met de jongere een oplossing voor zijn probleem. Vaak kan een aantal gesprekken al voldoende zijn de jongere op het juiste spoor te zetten. Als meer hulp nodig blijkt, zal per geval de afweging gemaakt worden wat de beste vervolgstap is. Be Aware heeft met een aantal instanties goede contacten voor een mogelijk vervolgtraject.

  

 

Be-Responsible helpt organisaties met alcoholbeleid op het werk.  Het eigen preventie product ‘De alcohol- en drugsvrije werkvloer’ is succesvol geïmplementeerd bij vele organisaties en inmiddels opgenomen in de database ‘Loket gezond leven’ van het RIVM.
Be-Responsible heeft een preventieve oplossing voor alcohol-, drugs en medicijngebruik op de werkvloer. Aanwezige en latent aanwezige problematiek wordt hierdoor zichtbaar en bijgestuurd. Wij beschermen organisaties tegen de gevolgen op de werkvloer, van alcohol-, drugs en medicijngebruik.

Veiligheid, vitaliteit en verantwoordelijkheid zijn kernwoorden in onze aanpak. Alle medewerkers worden medeverantwoordelijk.

 


Een gespecialiseerde Jeugd GGZ kliniek

Heeft uw kind of heb jij een gedragsstoornis, verslaving of gedragsprobleem? Zoals ADHD, ADD, ODD, stemmingsproblemen, drugsverslaving, gameverslaving, gokverslaving of faalangst? Yes We Can Clinics is een gespecialiseerde Jeugd GGZ en behandelt volgens unieke, effectieve en beproefde methodes. Wil je meer weten? Kijk op www.yeswecanclinics.nl. 

SAMENWERKING YWCC EN BE AWARE

Naast de reguliere voorlichting, geeft Be Aware ook voorlichting in de klas van jongeren, die bij YWCC zijn opgenomen. Cliënten van YWCC verblijven 10 weken in de kliniek in Hilvarenbeek. Gedurende die periode komt een voorlichter van Be Aware uitleg geven in de klas van de cliënt. Hierdoor wordt begrip gecreëerd voor de situatie, Ook de terugkeer van de jongere naar school, na zijn behandeling, wordt hierdoor vereenvoudigd. De jongere kan begeleid worden bij zijn eerst dag terug in de klas. Door te praten met klasgenoten kunnen veel onduidelijkheden worden weggenomen bij de medeleerlingen .  

Beheren

Stichting Naast is een stichting die zich inzet voor familieleden en naasten van verslaafden. Dit doen zij d.m.v. het organiseren van open dagen, het geven van trainingen en workshops en het aanbieden van juridisch advies en counseling met zeer ervaren familycounselors. Stichting Verslaafd aan Jou heeft tevens een zeer uitgebreide website met interviews met ervaringsdeskundige, online advies en de mogelijkheid tot lotgenoten contact via het forum en de chatfunctie.


MAEX in een online transactie platform dat op eenvoudige wijze de waarde van initiatieven en wat ze toevoegen aan hun doelgroep en omgeving zichtbaar maakt.
Door het uniforme profiel van initiatieven is de MAEX een adequate tool voor overheden, bedrijven en fondsen om die waarde van initiatieven te herkennen en te vergelijken en erin te investeren
Door het grote aantal data dat in de MAEX verzameld wordt, biedt de MAEX realtime data-analyse van maatschappelijke kracht en lokale economie in NL
MAEX ontwikkeld lokale en thematische platforms op maat om communities te faciliteren
Lef Magazine is het eerste (en enige) publiekstijdschrift voor verslaafden in herstel, hun naasten en familieleden. Daarnaast zijn we er ook voor hulpverleners en iedereen die zich interesseert in alles wat met verslavingszorg te maken heeft.
Wij zijn een tijdschrift voor mensen met een positieve levenshouding, die geïnteresseerd zijn in verdieping in het leven. Lef magazine verschijnt, sinds de eerste uitgave in oktober 2011, zes keer per jaar en wordt grotendeels gemaakt door beroepsjournalisten uit diezelfde doelgroep. Het onderwerp verslaving wordt behandeld in de breedste zin van het woord, maar steevast met een positieve en krachtige insteek.
In het blad
In Lef Magazine wordt veel aandacht besteed aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten, achtergronden, maatschappelijke trends, (nieuwe) behandelmethoden en ethische aspecten van verslaving. Deze worden afgewisseld met luchtige rubrieken zoals Lefstyle en Junkfood en diepgaande interviews met verslaafden in herstel, hun familieleden en ervaringsdeskundigen. Kortom: mensen met lef!

De Rookvrije Generatie wil in elke fase van het opgroeien kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Zodat ze opgroeien als een generatie die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Dit is hard nodig want iedere week opnieuw raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan; elk jaar zo’n 20.000 Nederlanders. Ook van meeroken kunnen mensen ernstig ziek worden en er zelfs aan doodgaan, tot wel enkele duizenden per jaar. Ondanks deze harde feiten wordt het nog steeds te normaal gevonden dat kinderen beginnen met roken. En is het voor ouders moeilijk om hun kinderen tegen deze dodelijke verslaving te beschermen. De Rookvrije Generatie wil rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. 


 Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Capelle aan den IJssel is hét centrale punt waar (aanstaande) ouders, verzorgers en jeugd terecht kunnen met alle vragen over opgroeien en opvoeden. Bij het CJG werken professionals van de jeugdgezondheidszorg en jeugdhulp. Zij werken wijkgericht in teams met verschillende professionals, zodat zij Capelse jeugd en gezinnen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Het CJG heeft daarnaast een uitgebreid trainingsaanbod voor ouders en kinderen, bijvoorbeeld over opvoedvaardigheden en weerbaarheid. Kijk voor meer informatie op www.cjgcapelle.nl!


GGD Zaanstreek-Waterland is een gemeenschappelijkegezondheidsdienst voor de regio Zaanstreek-Waterland. Binnen acht gemeentenwerken zij aan een gezonde en veilige regio, middels een uitgebreid pakket van(preventieve) gezondheidszorg voor alle leeftijdsgroepen. Verder geeft de GGDpublieksvoorlichting en adviseert de gemeenten uit het werkgebied ten aanzienvan het volksgezondheidsbeleid.