Sexting

Hoe ga je daarmee om?

Nieuwsbrief ontvangen

Volg wat Be Aware doet, meld je aan voor de Be Aware Nieuwsbrief.

Ontvang per mail onze:

Digitale brochure


Ga nu naar het online aanvraagformulier

Terug naar splashpage
U bevindt zich hier: Home > Over Be Aware > Organisatie

De mensen

 • Kelly Roelofs

  Kelly Roelofs

  Senior voorlichter

  Kelly Roelofs is geboren in 1981 in Amersfoort. Na het afronden van de MAVO heeft een zij een opleiding Leidster Kindercentra gevolgd op het SBBO Midden-Nederland. Ze heeft 2,5 jaar als Preventie Medewerker gewerkt voor een landelijke Stichting. Vanuit haar ervaringsdeskundigheid maakt zij jongeren bewust van de gevolgen van verslaving. Moeder van 3 jongens van 19, 17 en 12 jaar oud. “ Door de dingen die ik zelf heb meegemaakt weet ik hoe sluw een verslaving kan zijn. Ik ben dankbaar dat ik de kinderen bewust mag maken dat ze keuze hebben’.

  Stuur mij een mailtje

 • Frank van Milaan

  Frank van Milaan

  Voorlichter

  Frank is geboren in 1966, getrouwd en vader van 2 dochters (14 en 7 jaar). Na een evenwichtige jeugd heb ik mij, langzaam en onbewust, gestort in een wereld van uiterlijke schijn en gewenst gedrag. Vooral het toneelspelen naar iedereen, met vele maskers die daarbij hoorden, werden meer dan een dagtaak. Een wereld ook waarbij mijn “middel” als vanzelfsprekend onderdeel werd van mijn leven. Een levensstijl die mij bijna noodlottig werd en gelukkig door professionele hulp tot een halt is geroepen. Ik wil proberen jongeren bewust te maken van de keuzes die ze NU (nog) wel hebben. Keuzes maken voor jezelf en niemand anders! Ook over dingen en in situaties waar jezelf niet voor kiest of kan kiezen, maar wel op je pad komen. Om dat duidelijk te maken aan jongeren, ligt voor mij de uitdaging.

 • Maike Smoorenburg

  Maike Smoorenburg

  Voorlichtster

  Maike Smoorenburg is geboren in 1987 in Arnhem, heeft een relatie, een dochter (2 jaar) en een stiefzoon (7 jaar). Vanaf het moment dat zij met middelen in aanraking kwam, werden deze voor haar een vlucht, een manier om niet te hoeven voelen. Door het veelvuldige alcohol- en middelengebruik door jongeren in haar omgeving had zij lange tijd het idee dat ze niks verkeerds deed. Jarenlang leidde ze een dubbelleven. Doordeweeks was ze basisschooljuf en in het weekend vond zij in de partyscene haar vlucht. Haar verslaving kreeg steeds meer de overhand, waardoor zij zich in 2014 heeft laten opnemen in Schotland. Sindsdien is ze clean en nuchter. Als voorlichting bij Stichting Be Aware kan Maike haar passie voor het onderwijs combineren met haar (ervarings)kennis over verslaving. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf en volgt ze een korte beroepsstudie tot addiction counselor met ambities om verder door te groeien in de verslavingszorg.

 • Saskia van der Zee

  Saskia van der Zee

  Voorlichtster

  Saskia, 43 jaar getrouwd en moeder van drie (puberende) kinderen. Op jonge leeftijd raakte ik in contact met drank en meteen deed het wat met me. Ik voelde me minder onzeker, durfde meer en zocht mijn grenzen in alles op en het liefste ging ik daarover heen. Keuzes maken lukte me niet goed, ik wilde overal bijhoren en stemde mijn gedrag af wat anderen van mij verwachtte. Ik was veel met de buitenkant bezig en altijd op zoek naar dingen die mij konden fixen. Aan de buitenkant leek alles goed te gaan, ik had een baan, getrouwd en kinderen. Maar in de afkick kliniek kwam ik er pas achter wat voor schade ik in mijn directe omgeving had aangericht. Momenteel doe ik opleiding tot counselor en ben ik dankbaar dat ik met mijn ervaring jongeren mag laten inzien dat ze nu nog een keuze hebben en dat ze die zelf mogen maken ongeacht wat anderen daarvan vinden. Daarnaast vind ik het mooi jongeren mee te geven dat ze soms in situaties zitten, waar ze niet voor kiezen, maar dat je daar wel over kan gaan praten zodat je er niet alleen voorstaat.

 • Pien Witteveen

  Pien Witteveen

  Directeur

  Pien Witteveen is geboren in 1961 in Amstelveen en na het afronden van het VWO aan het Coornhert Lyceum in Haarlem heeft zij aan de Rijks Universiteit van Leiden gestudeerd. Daar heeft ze Pedagogische Wetenschappen afgerond met als afstudeerrichting Voorlichtingskunde en Andragogiek. “Ik ben moeder van 4 kinderen: 2 jongens en 2 meisjes. Daardoor direct en indirect geconfronteerd met de vele verleidingen van deze tijd. Door mijn rol in de Stichting Be Aware hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren om jongeren hiermee te leren omgaan.”

  Stuur mij een mailtje

 • Stephan Roelofs

  Stephan Roelofs

  Adviseur

  Stephan Roelofs, getrouwd en vader van 3 jongens. Op 13 jarige leeftijd begonnen met het drinken van alcohol om vervolgens over te stappen op allerlei soorten drugs. Een verslaving ontwikkelde zich snel en betekende 25 jaar lang een leven van angst, verdriet, pijn en destructie. ‘Toen mij op 38-jarige leeftijd werd uitgelegd dat mijn verslaving een ziekte is, was de keuze voor hulp snel gemaakt. Sindsdien ben ik vrij van middelengebruik en staat mijn leven in het teken van preventie om anderen te behoeden voor de zuigkracht en valkuilen van verslaving’.

 • Barbara Schothorst

  Barbara Schothorst

  Bestuur

  Barbara Schothorst is, na een afgebroken studie Bedrijfskunde aan Nyenrode, werkzaam geweest in verschillende marketingfuncties. Van 1984 – 1994 was zij zelfstandig ondernemer en sinds 1997 werkzaam als Managing Director van Emergo Textile Projects b.v. . ‘Het is verontrustend hoe weinig er bekend is bij kinderen en hun ouders over de ziekte verslaving. Het is ons streven om door het vergroten van de kennis over dit onderwerp, jonge mensen te behoeden voor het ontwikkelen van een verslaving.’

 • Arianne Leuftink

  Arianne Leuftink

  Bestuur

  Arianne Leuftink is penningmeester van het bestuur. In het dagelijks leven is zij Senior funds adviseur en directe investeringen bij RVO voor Ministerie Buitenlandse Zaken (Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel) · Startup/scale up advies voor jonge ondernemingen, m.n. gericht op social entrepreneurship · Investment Committee lid bij Cordaid Investments BV · Redactielid VBA Journal, (semi)wetenschappelijk tijdschrift. Het woord ’verbinden’ staat centraal in het algemeen: met mensen, transacties en andere situaties waar partijen aan elkaar gelinked kunnen en zouden moeten worden. Een ‘1+1=3’ effect is het doel. Waarbij sociaalmaatschappelijke elementen op gelijk niveau staan met financiële rendementen. Verslavingen als taboe onderwerp mogen wat Arianne betreft "uit de kast komen" en zij wil dan ook veel energie geven om de nodige links en samenwerkingen tot stand te brengen. En daarnaast de cijfers in de gaten te houden.

 • Kathelijn Fischer

  Kathelijn Fischer

  Bestuur

  Kathelijn Fischer is kinderhematoloog in de Creveldkliniek UMCU, zij is bestuurslid van de stichting HemoNED, met als doel het opzetten en onderhouden van een landelijk hemofilie-patientenregister. Zij deed haar opleiding in Groningen en Curaçao. Zij heeft de ambitie om ouders en scholen met behulp van cijfers en feiten te overtuigen van de noodzaak tot tijdige voorlichting over verslaving.

 • Bas van den Putte

  Bas van den Putte

  Raad van advies

  Bas van den Putte is hoogleraar gezondheidscommunicatie aan de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR), Universiteit van Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in sociocognitieve theorieën en modellen van gezondheidsgedrag. Zijn onderzoek is met name gericht op het verkrijgen van meer inzicht in de relatie tussen blootstelling aan gezondheidsinterventies en (determinanten van) gezondheidsgedrag, vaak in interactie met sociale invloeden. Van den Putte is (co-)auteur van meer dan 125 artikelen en boekhoofdstukken en circa 50 onderzoeksrapporten op het terrein van commerciële en gezondheidscommunicatie

 • Henk van Ommen

  Henk van Ommen

  Raad van Advies

  Henk van Ommen (1962) is vanaf zijn 21ste werkzaam als docent Duits – zijn grote passie - in het voortgezet onderwijs. Sinds 2011 is hij rector-bestuurder van Het Baarnsch Lyceum. Daarnaast is hij voorzitter van het landelijk havoplatform en lid van de onderwijsadviesraad van de VO-raad. Onderwijs is ook leerlingen opleiden tot verantwoordelijke mensen, die met de uitdagingen van het leven om kunnen gaan en keuzes kunnen en durven maken. Verslavingen staan de vrijheid van keuzes in de weg. Het is goed als we in gezamenlijke verantwoordelijkheid jongeren bewust maken van de risico’s van producten en gewoonten, die verslaafd kunnen maken

 •  

Het Bestuur

Het Bestuur van de Stichting Be Aware wordt gevormd door:

Barbara Schothorst - Voorzitter

Arianne Leuftink - Penningmeester

Dr. Kathelijn Fischer - Secretaris

De bestuursleden genieten als zodanig geen beloning voor hun werkzaamheden. Het bestuur kan besluiten tot een vergoeding van reis- en verblijfkosten en eventueel andere gemaakte kosten, alsmede een niet bovenmatig vakantiegeld.

Personeel ontvangt een marktconforme beloning op basis van een Arbeidsovereenkomst.

Be Aware werkt daarnaast ook met gekwalificeerde vrijwilligers.


Raad van Advies

Prof. dr. S.J.H.M. (Bas) van den Putte, Hoogleraar Gezondheidscommunicatie UVA
Drs. H.(Henk) van Ommen, Rector/bestuurder van Het Baarnsch Lyceum
Stichting Be Aware is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld,zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl

Bekijk hier ons CBF-erkenningsrapport.