Sexting

Hoe ga je daarmee om?

Nieuwsbrief ontvangen

Volg wat Be Aware doet, meld je aan voor de Be Aware Nieuwsbrief.
Terug naar splashpage
U bevindt zich hier: Home > Over Be Aware > Links

Enter Title

Het NederlandsJeugdinstituut  

Het NJi is een kenniscentrum dat actuele kennis over jeugd, vakmanschapen de organisatie van het jeugdveld verzamelt, verrijkt, duidt en deelt. Metals doel bij te dragen aan een veiliger, gezonder en kansrijker leven vankinderen, jongeren en hun opvoeders.

De Gezonde School          

‘Gezonde School versterken wegezondheidsbevordering in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en hetmiddelbaar beroepsonderwijs. 

Pestweb

Op pestweb kan je informatie vinden over pesten. Als je zelf gepest wordt kanje via de website contact leggen met iemand waarbij je je verhaal kwijt kan.Ook is er een forum waarop je met anderen over pesten kan praten.

Gameninfo
Een website van het Trimbos Instituut over de voor- en nadelen van gamen. Zo iser informatie te vinden over gezond gamen, maar ook over wat je kan doenwanneer je vermoed dat iemand een gameverslaving heeft.

Proud 2B me
Op deze site kun je allesvinden over eetproblemen, anorexia, boulimia, eetbuienstoornis, gezond eten,lifestyle en vooral over jezelf accepteren zoals je bent.

Rokeninfo
Een website van het Trimbos Instituut over roken en stoppen met roken.

Gokkeninfo
Een website van het Trimbos Instituut over gokken en gokverslaving, maar ookover slim gokken en geldbeheer.

Be-Responsible
Be-Responsible helpt organisaties met alcohol- en drugsvrij werken.

 

Drugsinfo
Een website van het TrimbosInstituut over verschillende soorten drugs en drugsverslaving. Ook vind je erwat je kan doen als je denkt dat je zelf een probleem hebt of hoe je om kangaan met drugsgebruik in je omgeving.

LEF Magazine
https://www.lef-magazine.nl/
LEF Magazine is het eerste glossy tijdschrift over verslaving.

Yes We Can Clinics
Yes We Can Clinics behandelt jongeren van 13 t/m23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen, door middelvan een klinische behandeling van 10 weken met aansluitend 10 wekenintensieve nazorg. 

Rijksoverheid – Gezondheid

Een pagina van Rijksoverheid met allerlei informatie over het thema gezondheid,waaronder informatie over alcohol, drugs, medicijnen en roken.

STAP - Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid
STAP is een onafhankelijke landelijke organisatie die zich inzet voor het invoeren en handhaven van effectief gebleken alcoholbeleidsmaatregelen die leiden tot een afname van alcoholgerelateerde schade.

VPNGids.nl - Cyberpesten
Een pagina omtrent cyberpesten, met daarop manieren om het te signaleren, maar ook wat te doen wanneer een kind online gepest wordt of zelf online pest. Daarnaast worden er ook voor ouders tips genoemd om cyberpesten te voorkomen.