Sexting

Hoe ga je daarmee om?

Nieuwsbrief ontvangen

Volg wat Be Aware doet, meld je aan voor de Be Aware Nieuwsbrief.

Ontvang per mail onze:

Digitale brochure


Ga nu naar het online aanvraagformulier

Terug naar splashpage
U bevindt zich hier: Home > Over Be Aware

Over Be Aware

Be Aware is er om jou uit te leggen wat de ziekte ‘verslaving’ is. En niet om je te vertellen dat alcohol en drugs slecht voor je zijn: dat weet je namelijk allang. Dat je niet te lang moet gamen en dat het heel stom is om te roken omdat je daar wel 13  verschillende dodelijke ziektes van kan krijgen: dàt wist je misschien nog niet, maar toch.

 

Verslaving is een ziekte en Be Aware legt je uit hoe en waarom mensen die krijgen. Je bent niet in één keer verslaafd, verslaving loopt in fases, van een gewoonte naar een verslaving. Verslaving maakt geen verschil tussen mooi en lelijk, arm en rijk, dom of slim, of huidskleur. In elke schoolklas – dus ook in die waar jij in zit - zitten gemiddeld 3 kinderen die op een moment in hun leven aan iets verslaafd zullen raken. Hoe, waarom raakt iemand verslaafd? Wat gebeurt er dan met je, in je hersenen, met je lichaam, wat doet dat met je leven? Waaraan kun je allemaal verslaafd raken? En wat kun je er vooral zèlf aan doen om te zorgen dat het jou niet overkomt? Want denk niet dat jij een uitzondering bent, die ene die het later wel oplost, maar nu nog even niet.... Zorg gewoon dat het jou niet overkomt, dat je weet dat jij àltijd zelf de keuze hebt om het niet te laten gebeuren. Daarom is het zo belangrijk om de signalen van verslaving vroeg te herkennen. En als dat moeilijk lijkt of als je er al mee te maken hebt: zoek daarbij dan hulp, vraag iemand om raad.

 

Op deze site kun je er van alles over vinden; je kunt je vragen stellen, apps downloaden en filmpjes bekijken, Be Aware volgen op Facebook, Twitter of een mail sturen naar onze vertrouwenspersoon als je ergens over wilt praten of hulp zoekt. vertrouwenspersoon@stichting-be-aware.nl.

 

Be Aware vertelt dit op scholen: misschien dus ook bij jou in de klas!

 

Tot dan,

 

Be Aware

 

Kelly, Pien, Kathelijn, Barbara, Arianne, Stephan, Frank, Maike, Jolanda en Saskia